Onno Blom voor de tweede keer onze gast

Op zondag 18 februari is Onno Blom (1969) weer te gast bij onze vereniging. Zijn jarenlange arbeid aan de biografie van Jan Wolkers “Het litteken van de dood” is in oktober 2017 afgerond en heeft geresulteerd in een proefschrift dat veel stof heeft doen opwaaien en een promotie met veel commotie.

Pas na herschrijven van de dissertatie en het aantreden van een tweede promotiecommissie is Onno Blom gepromoveerd. Daarna ontstond er een discussie in de kranten over waar een wetenschappelijke biografie aan moet voldoen. Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, schreef daar een verhelderend artikel over in NRC, waarin ze een achttal  eisen verwoordt waaraan een wetenschappelijke biografie moet voldoen. Wijselijk laat ze het oordeel over de biografie van Onno Blom aan de lezer over.

Onno Blom is een bevlogen spreker, zeker over de man die hij van dichtbij kende en die hij in het 1000 bladzijden tellende boek “Het litteken van de dood” beschrijft.

Daarom is hij uitgenodigd om op 18 februari om 15.00 uur ons te vertellen over dit boek, maar ook om de vragen die er bij u opkomen te beantwoorden.

Wilt u nog even lezen hoe het ook alweer zat? Lees dan hier het infobulletin van november 2016,

Entree: gratis voor leden; intruducés € 5,-, leden van de Bibliotheek € 7,50, overigen € 12,50.

Locatie: Oude Mariakerk, Nieuwe Markt 35, Deventer, zaal open om 14.30 uur