Auke Hulst: “Schrijven komt voort uit een wond”

Foto: Mark Uyl

Auke Hulst (geboren 1975 in het dorpje Denemarken, bovenop de gasbel van Slochteren) is journalist, schrijver en muzikant. Zijn jeugd bracht hij door op het Groninger platteland onder bizarre omstandigheden. Hulst is de zoon van journalist Ton Hulst, die overleed toen Auke Hulst 8 jaar was. De vier kinderen in het gezin werden aan hun lot overgelaten door hun moeder, die de opvoeding niet aankon. Dat heeft diepe wonden geslagen en dat is de voedingsbodem geworden voor Auke’s schrijverschap.

“Auke Hulst: “Schrijven komt voort uit een wond”” verder lezen

Lévi Weemoedt en Özcan Akyol: Pessimisme kun je leren

Foto: Arie Wapenaar

Op zondag 19 januari om 15.00 uur zijn Lévi Weemoedt en Özcan Akyol  te gast bij onze vereniging in de Oude Mariakerk, met Pessimisme kun je leren. Omdat we veel publiek verwachten, vragen we u, onze leden, om ons uiterlijk vóór 6 januari, te laten weten of u een plaats wilt reserveren. Dat kan via e-mail.

U ontvangt daarna een bevestiging met nummer, waarmee u toegang hebt tot de zaal. Vol is vol. Het kan dus zijn dat wij u moeten teleurstellen. Wilt u de bevestiging uitgeprint of digitaal meebrengen? Bij de entree wordt daarnaar gevraagd. Eventueel resterende plaatsen worden na 10 januari ook aan niet-leden aangeboden.  “Lévi Weemoedt en Özcan Akyol: Pessimisme kun je leren” verder lezen

Mirjam van Hengel: Een Knipperend Ogenblik, portret van Remco Campert

Mirjam van Hengel
Foto: Keke Keukelaar

Mirjam van Hengel (1967) is auteur, redacteur en programmamaker. Zij schreef in 2014 Hoe mooi alles, een biografie van Leo en Tineke Vroman. Daarover heeft de schrijfster al eens bij ons gesproken.

In september 2018 verscheen Een Knipperend Ogenblik. Drie jaar lang sprak Mirjam van Hengel iedere vrijdagmiddag met Remco Campert, die aanvankelijk niet zo’n zin had om mee te werken aan een biografie. Na verloop van tijd veranderde deze weerzin en wilde hij wel iedere week een uurtje praten als hem concrete vragen werden gesteld. “Geen gezwam met uitgebreide open vragen, of over gevoelens”. “Mirjam van Hengel: Een Knipperend Ogenblik, portret van Remco Campert” verder lezen

Michael Driessen te gast op 17 november

Foto: Bob Bronshoff

Op zondag 17 november zal Martin Michael Driessen een lezing komen houden over zijn werk. De intrigerende roman De Pelikaan (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs) over afpersing tussen twee mannen, was aanleiding om hem uit te nodigen, maar inmiddels heeft hij ook een nieuw boek geschreven De Heilige, Een schelmenroman, dat nieuwsgierig maakt.

“Michael Driessen te gast op 17 november” verder lezen

Lezing door Murat Isik over Wees onzichtbaar

Foto: Liselore Chevalier

Murat Isik (Izmir 1977) is een Nederlandse schrijver en jurist. Hij debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond. Daar ontving hij de Bronzen Uil Publieksprijs voor. Het boek werd meteen vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.

In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar, een sterk autobiografische roman,  waarmee hij de Libris Literatuurprijs won. Bovendien werd de roman Boek van het jaar 2017 bij NRC en won hij er de Boekhandelsprijs 2018 mee. “Lezing door Murat Isik over Wees onzichtbaar” verder lezen