Esther Gerritsen sluit voorjaar Deventer Literair af

Komt ze wel of komt ze niet? Dat was even de vraag op zondagmiddag 19 mei. Maar uiteindelijk stond toch het goede adres in de  TomTom  en met een lichte vertraging arriveerde Esther Gerritsen  in de Oude Mariakerk.

Het is de laatste bijeenkomst voor de zomerpauze, voorafgegaan door de jaarlijkse ALV. Op deze zonovergoten middag weten velen het gebouw aan de achterkant van de Lebuïneskerk te vinden. De schrijfster die te gast is zal spreken over haar boeken ‘Broer’ en ‘Trooster’.  Het eerste boek gaat over de zoektocht naar de zin van geloof, na het sterven van haar broer. Daarbij schetst ze ook het merkwaardige contrast in onze maatschappij van zogenaamde niet-gelovigen die wel open lijken te staan voor religieuze zaken die hun oorsprong vaak buiten Europa hebben.

In Trooster schetst ze een vriendschap die wel wat doet denken aan Narziss en Goldmund, het beroemde boek van Hermann Hesse. De gelovige Jacob en de wereldse Henri.

In september vindt onze volgende bijeenkomst plaats. Dan zullen we Murat Isik te gast hebben. Hopelijk zien wij u allen dan weer op onze bijeenkomst.

Gerco Grevers

De foto’s zijn gemaakt door Herman Riphagen.