Connie Palmen over een ingewikkeld huwelijk

Jij zegt het. Zo heet het nieuwste boek van Connie Palmen. Het is een boek dat gaat over het ingewikkelde huwelijk tussen de schrijvers Sylvia Plath en Ted Hughes. Een huwelijk dat uiteindelijk eindigt met de zelfmoord van Plath (in 1963).

Deventer Literair had zondag  21 februari de eer dat Connie Palmen te gast was. In de Oude Mariakerk las ze passages voor uit het boek en sprak ze over de moeilijke issues die dit boek herbergt. Het voorlezen deed ze met de juiste dictie, het spreken over het boek deed ze gevat en met humor. Daardoor werd het ook een middag met een luchtige noot. De Amerikaanse dichteres Plath en de Engelse dichter Hughes ontmoetten elkaar in Cambridge. Ze zouden trouwen, maar de relatie zou nooit makkelijk worden. Door de zelfmoord van Plath wezen vele beschuldigende vingers naar Hughes, maar in haar boek laat Palmen de andere kant van het verhaal zien. Daarmee wordt ook het verhaal van Hughes gehoord.

De bijeenkomst met Connie Palmen werd heel goed bezocht en gelukkig was onze huisfotograaf Herman Riphagen actief met de camera. Geniet daarom nog even na van deze middag in de Oude Mariakerk.

Gerco Grevers